Alcast is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van aluminium gevelelementen, waaronder ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden en vliesgevels voor de dealermarkt.
Met een eigen fabriek en een gedreven team van vakmensen zorgen wij ervoor dat onze klanten kwalitatief hoogwaardige maatwerk producten geleverd krijgen.

Wij verwerken de systemen van Reynaers en AluK; hiernaast hebben we een eigen lichtstraten lijn.

Alcast is in 1979 opgericht in Castenray als ambitieuze onderneming in aluminium en kunststof ramen, deuren en vliesgevels voor de particulieren markt en utiliteitsbouw. De naam “Alcast” komt voort uit de combinatie “Aluminium” en “Castenray”.

In 1999 is Alcast overgenomen en heeft een sterke groei gerealiseerd. Door deze groei werd het bedrijfspand te klein en werd er in 2002 verhuist naar de huidige locatie in Leunen.

In 2005 is er gestart met het opzetten van een dealernetwerk (B2B) naast de particuliere markt. Door de groei van het dealernetwerk is de focus steeds meer naar de dealermarkt verschoven.

In 2015 is Alcast overgenomen door de huidige directeur/eigenaar.

Door de stijgende vraag naar aluminium gevelelementen is in 2016 besloten om geen kunststof meer aan te bieden, maar volledig te richten op aluminium dat in eigen fabriek wordt geproduceerd.

Om het groeiende dealernetwerk goed te kunnen blijven bedienen is in 2017 besloten om te stoppen met het monteren voor de particuliere markt en uitsluitend voor dealers te produceren.