Aluminium ramen & deuren

Aluminium ramen en deuren zijn sterk, licht van gewicht en zeer duurzaam. Ze leveren moderne esthetische profielen in combinatie met uitstekende prestaties.

Onze ramen en deuren worden voor u altijd op maat geproduceerd en zijn in verschillende soorten profielen leverbaar. Denk hierbij aan vlakke profielen voor een modern uiterlijk, renovatie profielen voor een meer tradionele stijl die vaak aansluit bij de huidige situatie, en de steellook profielen welke door de slanke vormgeving momenteel erg populair zijn.

Steellook profielen geven de uitstraling van een stalen kozijn; je kunt hiermee zeer strak en slank detailleren. Maar dan met de voordelen en comfort van een aluminium kozijn. De profielen zijn namelijk thermisch onderbroken en geven de mogelijkheid om triple glas toe te passen.

Onze ramen zijn uit te voeren met verschillende soorten beslag.
Standaard worden de ramen uitgevoerd met verdekt liggend beslag. Hierbij is het beslag volledig weggewerkt in gesloten toestand. Alleen de greep blijft in het zicht. Natuurlijk is ook mogelijk om de ramen met zichtbare scharnieren te leveren.

Zowel onze ramen en deuren worden standaard met inbraakvertragend beslag geleverd.

In de meeste gevallen is het mogelijk om het beslag (grepen, krukken en scharnieren) in de zelfde kleur als het kozijn te leveren.

Aluminium kozijnen worden gepoedercoat. Dit is een proces waarbij een kleur poeder wordt ingebakken in het aluminium. Dit is in vrijwel alle RAL kleuren uit te voeren. Omdat de profielen uit een binnen- en buitenschaal bestaan is het ook mogelijk om binnen een andere kleur toe te passen dan buiten (bi-color).
Ook kunt u nog een keuze maken of u de kleur in mat, glans, hoogglans of fijnstructuur uitgevoerd wilt hebben.

Buiten het poedercoaten is het ook mogelijk om profielen te anodiseren. Dit is een andere methode, maar geeft kwalitatief vrijwel geen verschil. Het verschil is vooral esthetisch. Bij anodiseren blijft de oorspronkelijke structuur van het aluminium zichtbaar.