Aluminium schuifpuien

Aluminium schuifpuien zijn zeer licht en sterk waardoor grote openingen en glasoppervlakken mogelijk zijn. Hierdoor realiseert u een maximale lichtinval.

Door de gelagerde wielen lopen de schuifpuien zeer soepel en geruisloos.

Een voordeel van aluminium schuifpuien ten opzichte van kunststof is dat deze uitvoerbaar is met een tri-rail kozijn, waarbij 3 vleugels achter elkaar weg geschoven kunnen worden.

De profielen zijn in vrijwel alle Ral-kleuren verkrijgbaar met een matte, glanzende, hoogglans of fijn-structuur afwerking. Ook is het mogelijk om binnen en buiten verschillende kleuren toe te passen.

Al onze schuifpui-systemen kunnen inbraak vertragend worden uitgevoerd.

Omdat bij schuifpuien grote glasoppervlakken gerealiseerd kunnen worden is het van belang dat u hierbij het glas kiest dat het best voldoet aan uw wensen én dat voldoet aan de gestelde eisen.

Omdat het glas van een schuifpui tot aan de vloer doorloopt wordt bij nieuwbouw door het bouwbesluit gesteld dat glas doorvalveilig uitgevoerd dient te worden. Ook bij renovatie adviseren we om de ruit 2-zijdig gelaagd uit te voeren i.v.m. doorvalveiligheid. Hierdoor blijft bij een botsing de ruit aan elkaar zitten en kan zo ernstige verwondingen voorkomen.

Verdere eigenschappen om over na te denken zijn:
– De isolatiewaarde van het glas
– Hoeveelheid zonlicht en zonnewarmte die door het glas komt
– Vermindering van geluid door het glas

Onze schuifpuien kunnen in twee varianten uitgevoerd worden. Het schuifsysteem en het hef-schuif systeem.
Het grote verschil zit ‘m, zoals de naam al doet vermoeden, in het mechanisme waarmee de schuifpui bediend wordt.

Bij een schuifpui wordt enkel het slot ontgrendeld en kan de schuifvleugel opzij geschoven worden. Bij een hef-schuif pui wordt eerst het slot ontgrendeld, daarna wordt via de hef-schuif greep de vleugel opgetild waarna de vleugel opzij geschoven kan worden.