Staalrenovatie met aluminium

Willy LuipersAlcast Nieuws

Alcast B.V. is specialist in aluminium profielproducten sinds 1979. In al die jaren hebben we trends in de markt gezien. Eén van die trends is de staalrenovatie. Stalen kozijnen in oudere woningen en gebouwen worden steeds vaker vervangen door nieuwe, slanke aluminium profielen met dubbele beglazing.

In vroeger tijden werden stalen kozijnen niet geïsoleerd en met enkel glas uitgevoerd. Door de vaak gebrekkige kwaliteit van deze kozijnen is het vaak noodzakelijk deze te renoveren of vervangen (staalrenovatie). Al is het alleen maar om het stijgende energieverbruik te verlagen.

Speciaal voor deze staalrenovatie levert Alcast een speciaal aluminium profielsysteem. Een profielsysteem met dubbele beglazing met ongekende isolatiewaarden (Uf-waarde vanaf 1,5 W/m2K). Tegelijkertijd zijn de kaderprofielen zeer slank uitgevoerd, waardoor de esthetiek van monumentale panden bewaard blijft.

Dit aluminium profielsysteem is een geïsoleerd 3-kamer raam- en deursysteem. Scharnieren van de ramen die in het zicht zitten kunnen optioneel verborgen uitgevoerd worden, zodat ook de binnenafwerking hierdoor eenvoudiger is. De verborgen ontwatering verhoogt het esthetische uiterlijk nog verder.

Alcast levert tbv staalrenovatie tevens slanke, naar buiten draaiende ramen. Naar binnen draaiende ramen zijn tevens beschikbaar indien gewenst in een vlakke uitvoering (zie foto 2 en 3). Tevens kunnen we deze uitvoeren met driedubbele beglazing voor een hoge isolatiewaarde.

 

Wilt u een sample ontvangen van een van deze drie profielen? Stuur dan een mailtje naar Alcast.