Werkvoorbereiding Alcast uitgebreid

Willy LuipersAlcast Nieuws

Het team Werkvoorbereiding heeft zich versterkt met Jens Koch. De 21-jarige Jens is op 23 juni in dienst getreden bij Alcast. Met vier man sterk zal het team voortaan nog beter in staat zijn onze klanten van dienst te zijn.

‘Oude’ bekende
Jens is een ‘oude’ bekende van Alcast. In 2011 liep hij hier al stage voor zijn opleiding HBO Bouwkunde. “Die opleiding bleek uiteindelijk iets te hoog gegrepen, dus ben ik ingestroomd in het derde jaar van MBO Bouwkunde. Daarvoor liep ik in 2012 wederom stage bij Alcast, 20 weken. En komende week krijg ik mijn diploma uitgereikt.” Inmiddels is Jens volop aan de slag op zijn ‘oude’ werkplek. “Ik werk in een erg leuk team, dat merkte ik al tijdens mijn stage. Verder kijk ik ernaar uit om nog heel veel te leren.”

Ervaren team
Daarvoor heeft hij een ervaren team om zich heen. Chris Janssen (46) vierde deze week zijn 12,5-jarig jubileum bij Alcast en is de bedrijfsleider. Gevraagd naar wat hem zo betrokken maakt bij Alcast antwoordt hij: “Als bedrijfsleider heb ik de verantwoordelijkheid om de processen hier zo optimaal mogelijk te laten verlopen. En die verantwoordelijkheid is er iedere dag.”

Geert van Gorp (29) en Karin Besouw (27) zijn bijna gelijktijdig begonnen bij Alcast (Geert vier en Karin ruim vier jaar geleden). Karin spreekt vooral het werken aan een concreet product aan. “De evolutie van een idee naar een concreet product vind ik altijd al erg interessant om te volgen. Dat ik daar dan ook zelf deel van uitmaak, maakt het alleen maar leuker.”

Geert houdt van de variatie in het werk. “Je bent altijd weer met nieuwe projecten bezig en hebt voortdurend contact met zowel klanten als leveranciers. Dat maakt het enerverend. Daarnaast heerst bij Alcast een goede, persoonlijke werksfeer, dat spreekt me erg aan.”

Op de foto het team Werkvoorbereiding, met v.l.n.r.: Chris Janssen, Karin Besouw, Jens Koch en Geert van Gorp. Zij staan iedere dag klaar voor u.